Zažil jsem krásnou atmosféru na Bazalech, v Ostravě se mi narodila dcera, takže pěkné období. Bohužel, pak přišel nový trenér Karol Marko, který už mě neměl rád, takže mě vyhodil. Toho jsem pak zdědil ještě v Příbrami, takže mám na něj „krásné“ vzpomínky. Ale před ním jste působil pod Miroslavem Koubkem, na což máte asi příjemnější vzpomínky, že? Když jsem přišel do Baníku, nehrával jsem. Klub byl v pohárech, spíše jsem paběrkoval, a chodil za béčko, ale nic jsem nezabalil a dál trénoval.
Hlavně kvůli fanouškům, protože ti vytváří vždycky dobrou atmosféru. Já sám si to moc dobře pamatuji, co dokázali na Bazalech udělat, když jsem tam půl roku hrával. Jsme šťastní, že máme takového soupeře, kterému se teď daří, takže si to půjdeme na férovku rozdat. O to lepší pro Zápy, malinké město, vesničku, že se tam ocitne takový velkoklub. Asi jste si něco podobného přáli, viďte? Samozřejmě jsme chtěli Spartu, Slavii, případně Baník, nebo Bohemku. Hlavně kvůli fanouškům.
Ve třetím čtvrtém kole mi trenér dal šanci, viděl, že neremcám, trénuju, a o místo bojuju. Na pana Koubka konkrétně vzpomínám rád, protože chtěl disciplínu, byl tvrdý jak pes, pod ním se makalo až neuvěřitelně, ale nás to posouvalo. Jasně, jako hráč to nevnímáte, spíše jste naštvaný, že toho je tolik, ale pak, když se posunete do trenérské role, tak to oceníte. Poznáte, že vám dával do budoucna dobrou školu.
Ve výsledku jsem spoustu věcí od něj převzal, přitom jako hráč jsem byl na to lajdák. Kubala už pálí i v Baníku: Věděl jsem, že se prosadím. Kdo měl v šatně narážky? Dnes trénujete třetí ligu. Míříte ještě výš? Kdybych řekl, že ne, lhal bych. Každý trenér chce být co nejvýš, každý trenér má svůj sen, který si chce splnit. Třeba trénovat ligu. Já mám také sen, nechci ho říkat naplno a otevřeně, teď jsem tady, pořád jsem začínající trenér, který musí pracovat a buď nabídka přijde, nebo ne. V Zápech jsem spokojený, daří se nám, takže nehledím na to, co bude v budoucnu.
Ty jejich základny jsou velké, to se splnilo. Nechci říct, že si ten zápas půjdeme užít, ale chceme Baník potrápit. Baník po Zlínu: opět druhý poločas, „zapomenutý“ Ewerton a druhá porážka Vrby Berou si hráči v práci volno? Asi ne. Jasně, hraje se o půl čtvrté, někdo si ho asi vezme, ale abych pravdu řekl, tak ani nevím, kdo co vesměs dělá, takže to byste musel směřovat spíše na ně.
Online: Zápy - Ostrava 0:0, MOL Cup - Fotbal iDNES. cziDNES. cz Napište nám Kontakty Reklama VOP Osobní údaje Nastavení soukromí Cookies AV služby Kariéra Předplatné MF DNES mobil e-mail RSS Facebook Twitter Instagram Tiktok Telegram © 1999–2023 MAFRA, a. s. a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat dle ustanovení § 39c autorského zákona je bez souhlasu MAFRA, a.
(Sledujte Online>>) Brno Vyškov přenos živý 23 září 2023 před 4 dny — 2023 — (sportovní tv) Karviná Vyškov koukněte se 07. kolo, FORTUNA:NБRODNН LIGA 9., 17:00 Přerov Líšeň 0:2 2. 9., 17:00 Zápy Žižkov ...